28. november 2022 kl. 17:45

Af Søren Polster:

Lørdag den 19. november 2022 spillede Herlufsholms U8 og U10 spillere træningskampe mod RB Køge.

RB Køge er en lille ambitiøs klub for børn der ønsker optimale rammer for deres personlige udvikling. De tilbyder et motiverende og kvalitativt fodboldmiljø. Der ventede derfor børnefodboldspillerne fra HG nogle spændende og udviklende kampe.

U8 spillede 5 mands fodbold med indspark når bolden er ude. Indspark medfører hurtigere igangsætninger af spillet, og igangsætninger med høj kvalitet, da indkast oftest er motorisk udfordrende for 5-10 årige spillere. U8 kampen blev afviklet i et højt tempo med et konstant pres på boldholder hvilket tilsammen, er udviklende for spillernes evne til at træffe beslutninger i pressede situationer. Herlufsholms U8 drenge spiller virkelig flot fodbold, og det kombineret med deres intense pres og jagt på bolderobring, gjorde det virkelig til en fornøjelse at observere deres spil.

U10 drengene skulle for første gang afprøve at spille 6vs6 på 8 mandsmål. Banestørrelsen var ca. 35x45 meter. Kampen blev afviklet af 4 halvlege af 15 min, og alle igangsætninger blev afviklet med indspark. U10 drengene spillede med at målmanden ikke måtte samle bolden op på tilbagelægninger fra medspiller. Målets størrelse og reglerne gjorde at U10 drengene fik noget at se til i 1. halvleg. Her erfarede gutterne at hvis ikke de konstant var i pres på RB Køges boldholder gav det modstanderen chancer. Målets størrelse og RB Køge drengenes evner til at sparke højt i målet gav dem en føring efter 1. halvleg. HG drengene fangede dog allerede de grundlæggende principper for succes i spillet til 2. halvleg, og resten af kampen var en mere lige affære. U10 drengene havde en super god oplevelse, og mon ikke der er blevet skubbet tilpas til deres forståelse af spillet.

Fra Herlufsholm børnefodbold skal der lyde en stor tak til RB Køge for invitationen, og samtidig skal der lyde en stor tak til de medrejsende fans(forældrene). Det er en fornøjelse når man som træner er vidne til forældre der ikke guider deres børn, men i stedet acceptere at:

Den bedste udvikling spillerne kan få, er på baggrund af de beslutninger de selv har taget.