Menu

Piger

NYT TALENTCENTER STÆRKT FRA START

HG Fodbold vil være med til at styrke elitepigefodbold på Sydsjælland. Der er blandt andet en Academy Camp for piger i alderen 10-15 år. Der er samarbejde med klubberne i Næstved og omegn om netværkstræning, og mandag 10. april 2017 var der så premiere på et talentcenter, der i foråret udelukkende er for spillere i HG Fodbold, men planen er, at det allerede fra efteråret skal være et samarbejde med klubber på hele Sydsjælland og Lolland og Falster.

Træningen i talentcenteret står Thomas Rune for. Han er 34 år, har UEFAs B-licens og har tidligere trænet i FK Sydsjælland og Køge Boldklub. Han fortæller her om sin oplevelse af den allerførste træningsaften:

“Det var to grupper af meget spændte piger, som mødte frem. Der var helt sikkert nerver på, og disse skulle lige nedbrydes. Efter en kort præsentation af mig selv og talentcenterets formål, gik vi straks i gang med opvarmningen, som var målrettet det dårlige ben. Her var der to grupper af spændte spillere, som bare sugede til sig.

Dernæst gik vi i gang med træning af sparketeknik, hvor det var skønt at se en masse succesoplevelser fra de enkelte spillere. Især på pigefronten er der meget at komme efter rent sparketeknisk.

Til slut arbejdede vi med spilopfattelse, hvilket er noget af det vigtigste at mestre. Her var jeg ærligt talt ret overrasket over, hvor pressede pigerne var til at starte med. Jeg nåede at tænke, om de nogen sinde ville lære det... Men efter 3-4 tilrettelser nåede pigerne et kvantespring. Det var ikke bare fra niveau 1 til 2, men nærmere fra niveau 1 til 5.

Hvis pigerne ellers er gået hjem med samme opfattelse, som jeg gjorde, har de lært meget allerede efter 60 minutters træning. Og sådan vil jeg altid strukturere min træning, således at spillerne skal gå hjem dygtigere, end da de kom.”

Thomas er uddannet skolelærer, og han fortæller selv om sin måde at være fodboldtræner på:

- Som træner arbejder jeg meget udviklingsorienteret, hvilket er i god tråd med talenttræning. Jeg er en slags fagnørd, som har sans for detaljen. Mit arbejde i talent/udviklingscenteret vil være med fokus på at udvikle den enkelte spillers kompetencer.
- For at gøre det enkelt for spilleren, bryder jeg de tekniske øvelser ned i små bidder, således at spillerne skal lære de helt små detaljer. Fx bliver et lodret vristspark delt op i 6 dele.
- Min teori er, at det gør det meget lettere at forstå. Det er efter teorien om "kunsten at spise en elefant", hvor det er noget lettere at spise den i små bidder end at overskue hele det store måltid.
- Helt konkret vil jeg arbejde med følgende ting i talentcentret: Tekniske kompetencer, spilopfattelse samt træning af det dårlige ben.

Træningen i talentcenteret vil i foråret foregå hver mandag i ulige uger fra klokken 17.00 - 19.00. U12/U14 træner fra 17-18 og U16/U18 fra 18-19. Når centeret til efteråret åbner græsset for spillere fra andre klubber, er det, fordi HG Fodbold vil give regionens talentfulde spillere en mulighed for at prøve kræfter med fodbold på eliteniveau, uden at de skal skifte klub og dermed slippe deres lokale sociale netværk.

Talentcenteret skal være et ekstra tilbud ved siden af den daglige træning i spillerens egen klub, og den ekstra træning skal give spilleren en fornemmelse for, hvad det vil sige at lade fodbold fylde endnu mere i hverdagen og give ens talent en chance for at folde sig ud for alvor.

Et kernepunkt i samarbejdet er, at klubbernes egne trænere udvælger de piger, der er motiveret for at øge træningsmængden, og som har talent og allerede er glade for fodbold.

Alle aftaler i samarbejdet indgås med alle involverede klubber orienteret, og det er målsætningen at udvikle den enkelte spiller mest muligt, forberede så mange som muligt til at spille fodbold på eliteniveau og selvfølgelig at fastholde så mange spillere som muligt i fodboldverdenen - både bredde- og elitespillere.